KOCAELİ / KARTEPE - Eşref Uslu İlkokulu

Mrt

SAVE THE WATER SAVE THE WORLD

2-F  sınıf öğretmeni Hediye Çetin Göl ve öğrencilerimizin ortak olduğu bir eTwining  projesidir. Suyun öneminin bilincinde olmak, suyu bilinçli kullanmak ve gelecek nesillere kullanılabilir su kaynakları bırakmak tüm insanların sorumluluğudur. Hızla artan nüfus, çevre kirliliği, modern sanayinin gelişmesi gibi birçok nedenden dolayı suya olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bu durumda su kaynaklarının bilinçli kullanılması, su kirliliğinin önlenmesi ve tasarruf sağlanması büyük önem taşımaktadır. İlkokul öğrencilerinin suyun bilinçli kullanımına ilişkin edindikleri davranışları bir yaşam biçimi haline dönüştürmeleri, suyu en iyi şekilde kullanan ve koruyan bireyler olarak yetişmeleri, Projemizin amacı, su bilinci başlığı ile öğrencilerimizde su ve su kaynakları, su kirliliği ve su tasarrufu konularında farkındalık yaratmaktır. Bu süreçte güvenli internet günü ile ilgili etkinlikler yapılmıştır.

Mrt

2-F Sınıf Öğretmenimiz Hediye ÇETİN GÖL 'ün kuruculuğunu üstlendiği 'Küçük Dokunuşlar '  Projesi Şubat ayında başlamış bulunmaktadır. Çocuklarda sanat bilincini geliştirmek üzere kurulmuş olan proje mayıs ayında bitecektir. Bu süreçte güvenli internet günü ile ilgili etkinlikler yapılmıştır.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim yarışmasında;

2-C Sınıfı öğrencimiz Emine Yaren Kılıç Kartepe İlçe 1.si,

3-C Sınıfı öğrencimiz Mizgin Demci Kartepe İlçe 2.si olmuştur.

Kas

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü Münasebetiyle düzenlenen "Benim Öğretmenim" konulu resim yarışmasında okulumuz 2-C Sınıfı öğrencisi AYSUN NESLİHAN KALAFAT ilçe 1.si olmuştur. Ödülünü 24 Kasım Öğretmenler Günü İlçe töreninde Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı'dan aldı. Okulumuz adına Okul müdürümüz Rahmi Özgenç de öğrencimize ödülünü verdi.

Kas

Okul Aile Birliği ve Velilerimizin öğretmenlerimiz için hazırlamış oldukları ikramlar ve hediyeler için teşekkürlerimizi sunarız.

24.11.2022

Kas

ATATÜRK KONULU RESİM YARIŞMASINDA YAPTIĞI RESİM İLE İL 3.SÜ OLAN OKULUMUZ 2-C SINIFI ÖĞRENCİSİ AYSUN NESLİHAN KALAFAT ÖDÜLÜNÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENEN TÖRENLE  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR BÜYÜKAKIN'DAN ALDI. ÖĞRENCİMİZ VE SINIF ÖĞRETMENİ MELİKE KESKİN'İ TEBRİK EDERİZ.

10 Kasım 2022

Nis

Projemiz, ilkokul 2.sınıf öğrencilerimizin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmeleri için eğlenceli etkinliklerle matematik kazanımlarını kazandırmayı amaçlayan, Türkiye ve Azerbaycan'dan 11 öğretmenin yer aldığı bir Avrupa projesidir. Proje  Etkinliklerimiz müfredat kazanımlarıyla paralel olarak eğlenceli etkinliklerle sürdürüldü. Eylül ayında başlayan projemiz mayıs ayında sona erecek.

Şbt

ÜÇÜ BİR ARADA- THREE IN ONE adlı proje okulumuz öğretmenlerinden 1-F sınıf öğretmeni Hediye Çetin Göl tarafından 10 Türk ve 3 Yabancı olmak üzere 13 ortakla yürütülmektedir.Proje İlkokul öğrencilerini ve tüm dersleri kapsamaktadır. Projenin isminden anlaşılacağı üzere üç tür etkinliği bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Oyun, Web2 ve Sanat Etkinlikleri ortak yürütülecek olup, eğlenerek öğrenmeyi amaçlamaktadır.. Velilerle işbirliği içerisinde kendine güvenen ve başarabilen bireyler yetiştirmektir. Projeye uygun öğrencilerle birlikte afiş logolar yapaılarak projeye başlandı. Şubat ayında başlayan proje Mayıs ayında bitecektir.

Şbt

GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUM ZEKAMI GELİŞTİRİYORUM (I'M RECYLİNG ,I'M İMPROVİNG MY İNTELLİGENCE) adlı proje okulumuz 1-F sınıfı öğretmeni Hediye Çetin Göl tarafından yürütülmektedir. Proje  Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak çocukların zekasını geliştirecek materyaller,oyunlar , oyuncaklar yapmak. Projede atık olarak atmak yerine bunları etkin bir şekilde kullanıma uygun materyaller olarak kullanmayı, web0. araçlarını aktif kullanmak, çocuklarda özerkliği ve yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı olmayı hedeflemektedir.10 Türk ve 3 yabancı ortakla devam etmektedir. Şubat ayında başlayan proje mayıs ayında bitecektir.

Ock

2020 yılı teklif çağrısı dönemi  Erasmus+ K101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan ve Proje Koordinatörlüğünü okulumuz öğretmenlerinden Eyüp SALKIMTAŞ'ın yaptığı "SINIFIMI YÖNETİYORUM"adlı Avrupa Birliği projesinin Romanya hareketliliği proje amaçları doğrultusunda 30 Ağustos/5 Eylül 2021 tarihleri arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Ara

1-F sınıf  öğretmeni Hediye Çetin Göl'ün kuruculuğunu üstelendiği projede, her halleri güzel olan çocukları her dersin bir kazanımına odaklanarak kendini ifade edebilme becerisini kazandırmak hedeflenmektedir. Proje etkinlikleri Türkçe , matematik, hayat bilgisi, müzik, beden eğitimi ve oyun, resim derslerinin hepsini kapsamaktadır.

Proje çalışma süresi 3 aydır. Proje Ekim ayında başlamış olup  Aralık ayı sonunda bitecektir. Proje 2021/2022 eğitim öğretim yılını kapsamaktadır.

Kas

Eğitim sürecini ve öğrenmeyi kolaylaştırmayı,

öğrencilerde özgüven, işbirliği ve yardımlaşma duygularını geliştirmeyi,

öğrencilere web 2.0 araçlarını ve teknolojiyi doğru  kullanmayı öğretmeyi, velilerle işbirliği içerisinde öğrenmeyi hedefleyen "Çocukların  Renkli Halleri " adlı eTwinning  Projesi kasım  ayında da devam ediyor. Kasım ayı etkinliklerinden  çıkarma  işlemi  etkinliği  2/B Sınıfı  öğrencileri tarafından  öğretmenleri  Emine Alkın  rehberliğinde  tamamlandı. LearningApps web 2.0  aracını kullanan öğrenciler hem aracı tanıma hem de eğlenerek çıkarma  işlemini pekiştirme imkanı yakaladı. Öğrencilerin etkinlik sonrası mutlu halleri gözlerden kaçmadı.

Ekm

"Sınıfımı Yönetiyorum" adlı AB projemiz kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı ile Hibe Sözleşmemizi imzaladık.